Nyhetsbrev 13

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2007-08-12


BÖCKERNA OM LÅNGARYDSSLÄKTEN TILL HALVA PRISET

De återstående exemplaren av bokverket om Långarydssläkten säljs nu ut till släktingarna för halva priset: endast 485 kronor för hela verket med alla 4 band (ordinarie pris 970 kronor). Bokverket, som utkom 2006, omfattar 2 256 sidor och redovisar hela släkten med 149 000 släktingar. Bild på böckerna finns på släktens hemsida.

Upplagan är begränsad, så först till kvarn gäller:

1. Enklast är det att köpa böckerna på marknaden i Långaryd den 26 augusti. För att minska risken för att komma när böckerna tagit slut, kan man förhandsbeställa per e-post och hämta på marknaden (skriv då tydligt att du vill hämta på marknaden).

2. Det går också att hämta bokverket hos Helmer Svensson i Nissaryd, Långaryd, redan nu före marknaden och även efter den om det finns exemplar kvar (ring 0371-460 21 för att bestämma tid).

3. Ett tredje alternativ är att få böckerna sända per post (då tillkommer postens lägsta porto 145 kr) – mejla då beställningen och skriv tydligt att du vill att de skall skickas (inbetalningskort läggs i bokpaketet).

När kvarvarande bokverk nu säljs till halva priset, blir det tillfälle för dig som inte tidigare skaffat det att göra det. Informera gärna också släktingarna i din omgivning, som kanske är intresserade när priset nu är lägre. Det kan också vara tillfälle att köpa exemplar till barn och barnbarn, kanske som årets julklapp.

 

VÄLKOMMEN TILL LÅNGARYD DEN 26 AUGUSTI

Söndagen den 26 augusti 2007 blir det marknad på gammaldags vis i Långaryd, en tradition från år 1770 till 1947, som återupptogs 2002. Marknaden pågår klockan 10–16 på marknadsplatsen vid Gassljunga, strax söder om Långaryds kyrkby. Skyltning kommer att finnas från riksväg 26 (Nissastigen) mellan Hyltebruk och Smålandsstenar.

Hundratals medlemmar av Långarydssläkten väntas komma till marknaden. Planen kring den gamla marknadsboden är avsatt för släktingarna, som är välkomna dit för att bekanta sig med varandra. I marknadsboden finns vår släkting Helmer Svensson och tillhandahåller släktvapenprylar till självkostnadspris. Där kan man också köpa återstående exemplar av bokverket om Långarydssläkten till halva priset, så långt upplagan räcker.

Långarydssläktens utforskare Per Andersson och Johan Lindhardt kommer också att finnas på plats (Per fram till kl 13.30, eftersom han kl 15.00 skall tala om Långarydssläkten på de svenska Släktforskardagarna som i år hålls på Halmstads teater, dit alla också är välkomna).

På den gammaldags marknaden finns, förutom hantverkare och knallar med genuina varor, också servering av kaffe, bröd, smörgås, varm korv m m och aktiviteter som ponnyridning, höhoppning, kuddkrig på stång, barnallsång med Astrid Lindgren-tema, drängalyft, smådjur och spelmän. Kom gärna klädd i gammaldags kläder. Klockan 16 blir det en gudstjänst i Långaryds kyrka.

 

FLER SLÄKTINGAR SOM VILL HA NYHETSBREV?

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning.

Meddela vänligen när e-postadressen ändras. Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

Med vänliga släkthälsningar

Per Andersson, telefon 08-663 69 12

Johan Lindhardt, telefon 08-643 97 76

epost

hemsida: www.langarydsslakten.se

 

 

Upphovsrätt/Copyright © 2007 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se