Nyhetsbrev 21 (V)

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2010-05-08 till släktingarna på de nyutforskade grenarna i band 5

VÄLKOMMEN I SLÄKTEN! 

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen som medlem av vår gemensamma Långarydssläkt, som omfattar mer än 200 000 efterkommande till bonden och kyrkvärden Nils Andersson (ca 1620-1717) och hans hustru Börta (ca 1631-1705). De bodde på släktgården Askebo i Våthults socken nära Gislaved. Flera tusen nyfunna släktingar har under senvintern och våren fått veta att de tillhör Långarydssläkten genom de korrektur som vi sänt till en representant för varje släktfamilj.

 

TACK 

Gensvaret på vårt släktarbete har varit överväldigande. Alla vänliga brev, e-postmeddelanden, telefonsamtal och inlägg i gästboken på släktens hemsida har glatt oss mycket. Tack för all uppmuntran och alla värdefulla kontakter!

 

ÄNNU FINNS TID ATT KOMPLETTERA SLÄKTUPPGIFTER – BL A YRKEN

Tacksamt har vi fått svar på vårt korrekturutskick från tusentals släktingar. Arbetet med den nya boken håller nu på att avslutas, men fram till i början av juni finns det fortfarande möjlighet att få med nya uppgifter i bokverket. Framför allt har släktfamiljer som inte uppgett yrken möjlighet att göra det, så att släktframställningen blir mer levande. Hör också gärna av er om det under de närmaste veckorna inträffar händelser i släkten, till exempel att barn föds. Vi tar tacksamt emot information per e-post.

 

VÄLKOMMEN TILL LÅNGARYD 12 SEPTEMBER

Söndagen den 12 september anordnar Långarydsföreningar i samverkan gammaldags marknad i Långaryd klockan 10-15 och klockan 16 blir det släktsamling i kyrkan. Alla släktingar är varmt välkomna. Väldigt många har visat intresse för att delta. Långaryds kyrka rymmer över 1 000 personer (inkl stående), men vi uppmanar ändå den som vill vara säker på att få sittplats att komma i mycket god tid. Mer information följer i kommande nyhetsbrev.

 

FORTFARANDE MÖJLIGT ATT BESTÄLLA BOKVERKET

Ännu en tid är det möjligt att beställa bokverket i fem band om Långarydssläkten, till exempel per e-post. Priset för alla de fem böckerna med sammanlagt mer än 3 000 sidor är 980 kronor. Uppge vänligen mobilnummer när du beställer, så får du ett sms med paketnummer när det är dags att hämta böckerna hos ditt postombud (inbetalningskort bifogas med böckerna). Porto tillkommer (ca 150 kr för ett verk). Den som vill spara portot kan hämta sina förhandsbeställda böcker i Långaryd i samband med marknaden den 12 september. De böcker som ska hämtas måste av praktiska skäl vara betalda på förhand senast den 1 juni till plusgiro 23 22 36-0 (betalningsmottagare Per Andersson – Draking).

 

SLÄKTENS ÄLDSTA

Hela nio ättlingar till stamföräldrarna Nils och Börta i Askebo är idag minst 100 år. Dessutom finns fyra ingifta hundraåringar. Äldst bland ättlingarna är 103-åriga Margaret (Ches) Phelps i Duluth, Minnesota, USA (V-BDE cbD ab). Hon föddes den 11 september 1906 i Gislaved och emigrerade till Amerika med sina föräldrar som ettåring. Näst äldst är 102-åriga Margit Bjärnling i Stockholm (aaF aae eb). Därefter följer 101-åringarna Dagmar Kits i Jönköping (V-DFB FbA Da) och Alice Eriksson i Göteborg (V-DFG CAH ab). De hundra äldsta ättlingarna till släktens stamföräldrar finns listade på hemsidan.

 

PRYLAR MED SLÄKTVAPEN

Släktingen Inga Svensson i Nissaryd, Långaryd, tillhandahåller till självkostnadspris diverse prylar med Långarydssläktens vapen. På marknaden i Långaryd den 12 september kommer det att finnas möjlighet att köpa släktvapenprylarna. Inga nås även dessförinnan och därefter på telefon 0371-460 21 eller per e-post. Följande finns att tillgå: pins (rockslagsmärken), slipsnålar, manschettknappar, broderade tygmärken, bildekaler, kaffeservetter, lunchservetter, fasadflaggor samt t-shirts i olika storlekar och färger. Bilder på prylarna finns på Långarydssläktens hemsida.

 

FLER SLÄKTINGAR SOM VILL HA NYHETSBREV?

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning. Alla gamla nyhetsbrev finns att läsa på släktens hemsida.

Meddela vänligen när e-postadressen ändras. Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

Med vänliga släkthälsningar                                                                    

Per Andersson, telefon 08-663 69 12

Johan Lindhardt, telefon 08-643 97 76

e-post

hemsida: www.langarydsslakten.se

 

 

Upphovsrätt/Copyright © 2010 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se