Nyhetsbrev 21 (L)

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2010-05-24 till Långarydssläktens länsmansättlingar

VÄLKOMMEN TILL LÅNGARYD 12 SEPTEMBER

Söndagen den 12 september anordnar Långarydsföreningar i samverkan gammaldags marknad i Långaryd klockan 10-15 och klockan 16 blir det släktsamling i kyrkan. Alla släktingar är varmt välkomna. Väldigt många har visat intresse för att delta. Långaryds kyrka rymmer över 1 000 personer (inkl stående), men vi uppmanar ändå den som vill vara säker på att få sittplats att komma i mycket god tid. Mer information följer i kommande nyhetsbrev.

 

FORTFARANDE MÖJLIGT ATT BESTÄLLA NYA SLÄKTBOKEN

Ännu en tid är det möjligt att beställa det femte och sista bandet i bokverket om Långarydssläkten, till exempel per e-post. Den drygt 900 sidor tjocka boken med 58 000 nya släktingar är färdigtryckt efter sommaren och kostar 495 kronor. Uppge vänligen mobilnummer när du beställer, så får du ett sms med paketnummer när det är dags att hämta böckerna hos ditt postombud (inbetalningskort bifogas med böckerna). Porto tillkommer (ca 60 kr för en bok). Den som vill spara portot kan hämta sina förhandsbeställda böcker i Långaryd i samband med marknaden den 12 september. De böcker som ska hämtas måste av praktiska skäl vara betalda på förhand till plusgiro 23 22 36-0 (betalningsmottagare Per Andersson – Draking), om möjligt senast den 1 juni (därefter sänder vi per post ett kvitto som sedan lämnas i utbyte mot böckerna i Långaryd).

 

SLÄKTENS ÄLDSTA

Hela nio ättlingar till Långarydssläktens stamföräldrar Nils Andersson och Börta i Askebo i Våthults socken är idag minst 100 år. Dessutom finns fyra ingifta hundraåringar. Äldst bland ättlingarna är 103-åriga Margaret (Ches) Phelps i Duluth, Minnesota, USA (V-BDE cbD ab). Hon föddes den 11 september 1906 i Gislaved och emigrerade till Amerika med sina föräldrar som ettåring. Näst äldst är 102-åriga Margit Bjärnling i Stockholm (aaF aae eb). Därefter följer 101-åringarna Dagmar Kits i Jönköping (V-DFB FbA Da) och Alice Eriksson i Göteborg (V-DFG CAH ab). De hundra äldsta ättlingarna till släktens stamföräldrar finns listade på hemsidan.

 

HALVA HALMSTADGRUPPEN I LÅNGARYDSSLÄKTEN

Bland de mer namnkunniga släktingar som i år publiceras i det femte bandet i bokverket om Långarydssläkten finns tre av de sex konstnärerna i Halmstadgruppen, bröderna Axel Olson (1899-1986, V-cEa EaB bB) och Erik Olson (1901-1986, V-cEa EaB bC) samt deras kusin Waldemar Lorentzon (1899-1984, V-cEa EaB EA).

 

FLER SLÄKTINGAR SOM VILL HA NYHETSBREV?

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning. Alla gamla nyhetsbrev finns att läsa på släktens hemsida.

Meddela vänligen när e-postadressen ändras. Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

Med vänliga släkthälsningar                                                                    

Per Andersson, telefon 08-663 69 12

Johan Lindhardt, telefon 08-643 97 76

e-post

hemsida: www.langarydsslakten.se

 

 

Upphovsrätt/Copyright © 2010 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se