Nyhetsbrev 29

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2013-10-15

VÄLKOMNA TILL LÅNGARYD DEN 31 AUGUSTI 2014

Söndagen den 31 augusti 2014 är det på nytt dags att välkomna alla medlemmar av Långarydssläkten att återvända till våra förfäders ursprungsbygd. Då kommer den sjätte volymen av bokverket om släkten att vara färdig att delas ut till alla som beställt. Det sker i samband med att Långarydsföreningar i samverkan traditionsenligt anordnar gammaldags marknad på den anrika marknadsplatsen i Långaryd. Arbetet med boken pågår nu för fullt och den kommer att redovisa två nyupptäckta grenar av släkten, som utgår från länsman Anders Jönssons syster respektive morbror. (Mer information om såväl marknadsdagen som boken och hur man kan beställa denna kommer i senare nyhetsbrev.)

 

SLÄKTMEDLEM I SLÄKTFORSKNINGSPROGRAM PÅ TV

Nu på söndag den 20 oktober är det säsongspremiär för SVT:s serie ”Allt för Sverige”, där tio amerikaner reser runt i Sverige för att söka sina rötter. I år är en av deltagarna medlem av Långarydssläkten. Hon heter Lori Ferguson, är 43 år och bor i Florida. Lori är barnbarnsbarn till Algot (Allan) Dahlgren (V-cEa Edb F), som emigrerade till USA i början av 1900-talet.

 

FLER KÄNDISAR I SLÄKTEN

Till de många kända artisterna som tillhör Långarydssläkten (bl a Joakim Thåström, Titiyo, Magnus Carlsson och Amanda Jenssen) kan vi även foga musikern Timo Räisänen (f 1979, FbC mea aEa C:2). Dessutom har det nyligen visat sig att fotbollsspelaren Johan Elmander och tv-chefen Svante Stockselius är gifta med var sin ättling till länsman Anders Jönssons syster Elisabeth Jönsdotter (ca 1668–1705). Därmed kommer de att vara med i det nya sjätte bokbandet.

 

SLÄKTENS ÄLDSTA

De tre äldsta ättlingarna till Långarydssläktens stamföräldrar har alla avlidit i år. 103-årige Gunnar Larsson från Reftele (daa aDC eB:3), född den 26 november 1909, avled den 4 april. Rebecca Engleman i Delaware, USA, (daa CAb Ae), född den 13 juli 1910, avled den 9 september och blev alltså även hon 103 år. Verner Carlsson i Tyringe (V-BGA aAb bEA), född den 29 april 1910, avled den 22 mars, 102 år gammal. Dessutom avled den 11 april 101-åriga Maja Bergwik i Falun (FCe aEf d), född den 20 januari 1912. Äldst bland ättlingarna är nu 102-åriga Malva Fogelberg i Stockholm (aCf dcB Da), född den 23 april 1911. Ännu äldre, 103 år, är ingifta Ingrid Cardell i Karlskrona (baE DEh A-g), född den 6 mars 1910. På Långarydssläktens hemsida finns en lång uppdaterad lista över släktens äldsta.

 

FLER SLÄKTINGAR SOM VILL HA NYHETSBREV?

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning. Alla gamla nyhetsbrev finns att läsa på släktens hemsida.

Meddela vänligen när e-postadressen ändras. Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

Med vänliga släkthälsningar

Johan Lindhardt, telefon 08-643 97 76
Per Andersson, telefon 08-663 69 12
e-post
hemsida: www.langarydsslakten.se

 

Upphovsrätt/Copyright © 2013 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se