Nyhetsbrev 30

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2014-03-04

NU KAN BOKBAND SEX MED 45 000 NYA SLÄKTINGAR BESTÄLLAS

I dagarna skickas korrektur ut till de familjer som kommer att finnas med i den nya släktboken. Boken, som är det sjätte bandet i verket om Långarydssläkten, beräknas omfatta cirka 700 sidor med 45 000 nyfunna släktingar. Alla dessa är släkt med alla som finns i band 1–4 i bokverket och dessutom med många i band 5 (bland annat alla vars beteckning börjar med V-cb). Den nya boken kommer att redovisa två nyupptäckta grenar av släkten. Förändringar inom redan publicerade familjer kommer tyvärr inte att rymmas i denna bok.

Bokens pris är 495 kronor. Om man vill ha boken sänd per post tillkommer porto 50 kronor. Böckerna skickas ut i september 2014 och faktura bifogas i paketet (för att slippa postförskottsavgifter). De som vill spara portokostnaden är välkomna att hämta sina förhandsbeställda böcker på Långaryds historiska marknadsplats den 31 augusti mellan klockan 10 och 15, då bygdens föreningar anordnar gammaldags marknad och vi kommer att finnas på plats.

De släktingar som önskar köpa boken beställer den per e-post. Uppge namn och adress och gärna individbeteckning samt om du vill få boken per post eller hämta den i Långaryd. De böcker som ska hämtas måste av praktiska skäl vara betalda på förhand senast den 1 augusti till plusgiro 23 22 36-0 (betalningsmottagare Draking). Ange namn, adress och individbeteckning på inbetalningen.

Beställ senast den 31 maj för att vara säker på att få boken, eftersom upplagan bestäms av antalet förhandsbeställningar.

 

DRAMATISERADE VISNINGAR OM LÅNGARYDSSLÄKTENS HISTORIA

Långaryd-Landeryd i Samverkan anordnar bussturer med dramatiserade släktvisningar i Långaryd den 18 maj samt den 30 augusti (dagen före marknadsdagen). Mer om detta finns att läsa på hemsidan för bygdeutvecklingsprojektet ”Långaryd – Världens släktbygd”.

 

ÄNNU EN KÄNDIS I SLÄKTEN

Att det finns många kända artister som tillhör Långarydssläkten skrev vi om i nyhetsbrev 29. Vi kan nu lägga till ytterligare en: Ulrik Munther (född 1994, V-cbA iaG AFA AA).

 

SLÄKTENS ÄLDSTA

Äldst bland ättlingarna i Långarydssläkten är 103-årige Johan Berntsson i Varberg, som föddes den 1 november 1910. Han härstammar från länsman Anders Jönssons morbror Nils Larsson och redovisas i det kommande bokbandet med beteckningen S-BcB gAa aDA. 101-åriga Ebba Andersson i Dalsjöfors (V-caB fCA Aad) avled 23 november 2013. Valborg Moberg i Ulricehamn (V-BDD EeB bc) avled 28 december 2013, även hon 101 år gammal. Rut Brorsson i Ljungby (V-cbA DdA hfa) fyllde 100 år den 9 februari 2014. På Långarydssläktens hemsida finns en lång uppdaterad lista över alla ättlingar i livet som är födda 1918 eller tidigare.

 

FLER SLÄKTINGAR SOM VILL HA NYHETSBREV?

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning. Alla gamla nyhetsbrev finns att läsa på släktens hemsida.

Meddela vänligen när e-postadressen ändras. Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

Med vänliga släkthälsningar

Johan Lindhardt, telefon 08-643 97 76
Per Andersson, telefon 08-663 69 12
e-post
hemsida: www.langarydsslakten.se

 

Upphovsrätt/Copyright © 2014 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se