Nyhetsbrev 31 (L+V)

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2014-05-25 till Långarydssläktens länsmansättlingar och släktingarna i Våthultsstammen

VÄLKOMMEN TILL SLÄKTSAMLING I LÅNGARYDS KYRKA 31 AUGUSTI

Söndagen den 31 augusti anordnar ”Långaryd-Landeryd i Samverkan”, en sammanslutning av bygdens föreningar, gammaldags marknad i Långaryd klockan 1015 och klockan 16 blir det släktsamling i Långaryds kyrka med gudstjänst, musik och tillbakablick i släktens historia. Alla släktingar är varmt välkomna. Många har visat intresse för att delta och vi hoppas att det ska finnas plats i kyrkan till alla. Mer information finns på Långarydssläktens hemsida.

 

NYFUNNA KÄNDISAR I SLÄKTEN

Kretsen av kända idrottsmän inom Långarydssläkten har utökats genom de senast utforskade släktgrenarna: rallyföraren Erik Carlsson (”Carlsson på taket”, född 1929, S-acb cdC cAF B), roddaren och fanbäraren vid OS 1984 i Los Angeles Hans Svensson (född 1955, S-acb eCA ACc cAA), friidrottaren och femfaldiga svenska mästaren i maraton Anders Szalkai (född 1970, S-Bcf CCB idA Ab-g), samt tennisspelaren Andreas Vinciguerra (född 1981, S-acb cdb BBA EEb-g). Alla dessa återfinns i den nya släktbok som håller på att färdigställas. Även barnboksförfattaren och låtskrivaren Mårten Sandén (S-acb bbA cgd cc-g, född 1962), som skrivit Petrinideckarna och låtar till flera kända artister (bl a Alcazar, Darin och Charlotte Perrelli), finns med i den nya boken.

 

SLÄKTENS ÄLDSTA

För närvarande är hela 22 medlemmar av Långarydssläkten (10 ättlingar och 12 ingifta) 100 år eller äldre. Äldst bland ättlingarna är 103-årige Johan Berntsson i Varberg, född den 1 november 1910. Han kommer att finnas med i den nya släktboken med beteckningen S-BcB gAa aDA. Ännu något äldre är ingifta Ingrid Cardell i Karlskrona (baE DEh A-g), född 6 mars 1910 och alltså 104 år gammal. Aina Kristoffersson i Nacka (aDD cBE db:2) fyller 100 år den 12 juni. Den 20 juni uppnår Tora Lund i Ätran (V-DFF cBc ag) samma ålder. På Långarydssläktens hemsida finns en lång uppdaterad lista över släktens äldsta.

 

FORTFARANDE MÖJLIGT ATT BESTÄLLA NYA SLÄKTBOKEN

Ännu en tid är det möjligt att beställa det sjätte bandet i bokverket om Långarydssläkten, enklast per e-post. Boken, som kommer att omfatta cirka 750 sidor med över 45 000 nyfunna släktingar, är färdigtryckt i slutet av augusti. Priset är 495 kronor. Den som vill spara portokostnaden på 50 kronor kan hämta sin förhandsbeställda bok i Långaryd i samband med marknaden den 31 augusti. De böcker som ska hämtas måste av praktiska skäl vara betalda på förhand senast den 1 augusti till plusgiro 23 22 36-0 (betalningsmottagare Draking). Ange på inbetalningen: namn, adress och gärna individbeteckning. Ta med en kopia av kvitto eller annat utdrag som visar betalningen och lämna i utbyte mot boken, som vi då prickar av på en lista över inkomna betalningar.

 

FLER SLÄKTINGAR SOM VILL HA NYHETSBREV?

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning. Alla gamla nyhetsbrev finns att läsa på släktens hemsida.

Meddela vänligen när e-postadressen ändras. Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

Med vänliga släkthälsningar                                                                   

Per Andersson, telefon 08-663 69 12

Johan Lindhardt, telefon 08-643 97 76

e-post

hemsida: www.langarydsslakten.se

 

 

Upphovsrätt/Copyright © 2014 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se