Nyhetsbrev 32

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2014-08-19

NU ÄR VI 254 000 SLÄKTINGAR

När nu arbetet med del 6 i bokverket om Långarydssläkten är slutfört står det klart att vår släkt omfattar 254 000 personer. I dag lever 190 000 av dessa. 45 000 nya släktingar har tillförts genom det sjätte bokbandet. Halmstad är den kommun som befolkas av flest släktmedlemmar, 17 500. Det innebär att 19 procent av invånarna tillhör Långarydssläkten. Hylte kommun har fortfarande störst andel släktingar (nu 45 procent), följt av Gislaveds kommun (30 procent), medan Falkenbergs kommun på tredje plats står för den största ökningen. 9 300 släktingar, dvs 23 procent av befolkningen, är nu bosatta där. På släktens hemsida finns nya uppgifter om antalet släktingar i alla Sveriges kommuner.

VÄLKOMMEN TILL SLÄKTSAMLING I LÅNGARYD 31 AUGUSTI

Söndagen den 31 augusti hälsas alla medlemmar av Långarydssläkten varmt välkomna till Långaryd. Klockan 16 blir det släktsamling i kyrkan med musikgudstjänst och Per Andersson och Johan Lindhardt berättar om släktens historia.

Klockan 10–15 anordnar bygdens föreningar, ”Långaryd-Landeryd i Samverkan”, gammaldags marknad på Långaryds gamla marknadsplats, en dryg kilometer söder om kyrkan. Där kommer Per och Johan att finnas på plats hela tiden för att lämna ut den nya släktboken.

Gratis parkering finns vid kyrkan. Parkering finns också alldeles intill marknadsplatsen och kostar då 40 kronor, som går oavkortat till bygdens föreningar.

Förutom utvalda knallar med hantverk, slöjd, blommor, matvaror, godis m m på gammaldags tema blir det allehanda program under dagen. Det börjar med friluftsgudstjänst på marknadsplatsen klockan 10 och sedan följer bland annat barnteater, allsång och musik av Hyltes blåsorkester. Servering av kaffe, dricka, våfflor, varm korv, smörgåsar och någon kall rätt.

Bokutlämningen sker i ett tält intill entrén till marknaden, bredvid den gamla marknadsboden. Där är också vår släktflagga hissad och det blir en naturlig samlingsplats för de många släktingar som kommer till Långaryd denna dag.

I marknadsboden tillhandahåller vår släkting Inga Svensson märken och andra föremål med Långarydssläktens släktvapen till självkostnadspris (rockslagsmärken/pins, fasadflaggor, bildekaler, t-shirts, broderade märken, manschettknappar, slipsnålar, servetter m m).

Kyrkan är också öppen för besök under hela dagen. Passa på att se minnesstenen över släktens stamfader länsman Anders Jönsson och hans hustru Ingrid Nilsdotter framför kyrkan.

 

ALLA SLÄKTBÖCKER PÅ MARKNADEN

Släktingar som förhandsbeställt den nya släktboken, som är band nummer 6 i bokverket som redovisar hela Långarydssläkten, är alltså välkomna att hämta den på marknaden mellan klockan 10 och 15.

Vi har tryckt ett litet antal utöver de förhandsbeställda och så långt de räcker kan de köpas på marknaden, för den händelse någon missat att beställa. Priset är 495 kronor (760 sidor).

För den som är intresserad av hela bilden av vår stora släkt med alla 254 000 kända släktingar, finns ett fåtal exemplar kvar av de övriga bokbanden. Enligt principen först till kvarn kommer de att kunna köpas på marknaden. Band 1–4 kostar tillsammans 500 kronor (2 256 sidor) och band 5 kostar 495 kronor (928 sidor).

 

FLER SLÄKTINGAR SOM VILL HA NYHETSBREV?

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning. Alla gamla nyhetsbrev finns att läsa på släktens hemsida.

Meddela vänligen när e-postadressen ändras. Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

Med vänliga släkthälsningar

Johan Lindhardt, telefon 08-643 97 76
Per Andersson, telefon 08-663 69 12
e-post
hemsida: www.langarydsslakten.se

 

Upphovsrätt/Copyright © 2014 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se