Nyhetsbrev 33

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2014-12-09

SLÄKTEN MINSKAR I RIKSDAGEN OCH REGERINGEN

Före höstens val var hela nio riksdagsledamöter medlemmar av Långarydssläkten. En färsk genomgång visar att vi nu efter valet endast har en riksdagsledamot i släkten, moderaten Michael Svensson från Falkenberg (S-acb eCE eFC aA). Från att också ha varit välrepresenterad i den gamla regeringen med sjufaldiga ättlingen Anna-Karin Hatt samt Mikael Odenberg har släkten ingen medlem i den nya. Hur släktens representation blir efter extravalet i mars återstår att se.

 

NYA SLÄKTBOKEN SLUTSÅLD OCH ENDAST 10 KVAR AV BAND 1–5

Det nya sjätte bandet i bokverket om Långarydssläkten är slutsålt. Den som är intresserad av boken är dock välkommen att höra av sig, ifall det mot förmodan skulle dyka upp några återstående exemplar. Vi har en väntelista enligt vilken intresserade släktingar kommer att få tilldelning av eventuellt kvarvarande böcker i tur och ordning.

För den som önskar få en komplett bild av hela Långarydssläkten finns det ett mycket litet antal exemplar kvar av de tidigare utgivna band 1–5. Priset är 500 kronor för delarna 1–4 tillsammans och 495 kronor för den närmare tusensidiga del 5. Dessa böcker kan antingen skickas per post eller hämtas i Långaryd eller i Helsingborg, om man vill spara portot. Bokbeställningar kan göras per e-post eller telefon 08-663 69 12.

 

SLÄKTENS ÄLDSTA

102-åriga Margit Pivirotto i USA (aBc GDb Ha) avled den 1 september 2014. Inga Carlsson i Halmstad (dcH ccB be) gick bort den 29 augusti 2014, även hon 102 år gammal. Två dagar senare avled Aina Kristoffersson i Nacka (aDD cBE db:2), 100 år gammal. Märta Andersson i Figeholm (V-BGA aAb bGa) fyllde 100 år den 21 augusti, Karl Jönsson i Unnaryd (bad acF cC) blev 100 år den 18 oktober och Britta Johansson i Vaggeryd (baE bBC aa) fyller 100 år den 27 januari 2015. Äldst bland ättlingarna är 104-årige Johan Berntsson i Varberg (S-BcB gAa aDA), född den 1 november 1910. På Långarydssläktens hemsida finns en lång lista över alla ättlingar födda 1919 eller tidigare.

 

FLER SLÄKTINGAR SOM VILL HA NYHETSBREV?

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning. Alla gamla nyhetsbrev finns att läsa på släktens hemsida.

Meddela vänligen när e-postadressen ändras. Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

Med vänliga släkthälsningar

Johan Lindhardt, telefon 08-643 97 76
Per Andersson, telefon 08-663 69 12
e-post
hemsida: www.langarydsslakten.se

 

Upphovsrätt/Copyright © 2014 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se