Nyhetsbrev 6

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2005-11-24

KORREKTUR PÅ VÄG FÖR DET NYA BOKVERKET OM SLÄKTEN

 

Utgivningen av det nya bokverket i fyra band med alla släktens omkring 140 000 kända medlemmar närmar sig. Inom några dagar kommer korrektur att skickas till en representant för varje släktfamilj. Det stora antalet gör att utskicket fördelas på ett par omgångar, och det kan dröja någon eller annan vecka innan det nått fram till alla mottagare.

 

Släktingarna ombeds vänligen att granska så att allt är korrekt och fullständigt. Senast den 12 januari är vi tacksamma att få korrekturen tillbaka, så att tidsplanen kan hållas och bokverket komma ut under våren 2006.

 

 

BESTÄLLNING AV SLÄKTVERKET

 

De släktingar som önskar köpa det nya bokverket om Långarydssläkten kan beställa det på det korrekturblad som skickas ut till släktfamiljerna.

 

De fyra bokbanden blir inbundna i formatet 17x25 cm och innehåller både släktnamns- och ortnamnsregister. Pris­et för hela verket med omkring 2 000 sidor är 970 kr. Lägsta porto tillkommer (ca 130 kr för ett verk med de fyra banden, lägre porto om flera verk sänds till samma adress). Böckerna utsänds med inbetalningskort bifogat (för att släktingarna skall slippa postförskottsavgifter).

 

Den som vill spara portokostnaden kan hämta sina förhandsbeställda böcker i Långaryd, där vår hjälpsamme släkting Helmer Svens­son tar hand om utlämningen, men han kommer inte att kunna ta emot betalning. De exemplar som hämtas måste därför vara betalda på förhand senast den 31 mars 2006 till postgiro 23 22 36-0 (betalningsmottagare Per Andersson – Draking). Därefter sänds till varje betalare ett kvitto som lämnas i utbyte mot böckerna i Långaryd (vägbeskrivning och hämtningstider finns på kvittot).

 

Endast ungefär så många exemplar som förhandsbeställs kommer att tryckas, varför efterbeställningar inte kan garanteras. Tänk på att boken kan vara en lämplig gåva till exempelvis barn och barnbarn.

 

 

NY KÄNDIS

 

Till raden av släktmedlemmar som är kända för en bredare publik kan läggas ännu en skådespelare, vid sidan av Torsten Wahlund, Inga Landgré och Nils Poppe: Andreas Wilson (f 1981, CDa fbD EbC), som bland annat är känd från filmatiseringen av Jan Guillous ”Ondskan”.

 

 

NYA BOKSTAVSBETECKNINGAR PÅ GRENARNA E OCH G

 

Som vi berättat i ett tidigare nyhetsbrev har ytterligare en son till våra stamföräldrar upptäckts. Hans fick namnet Bengt och levde endast sex dagar i januari 1707, dvs hans plats i syskonskaran är mellan Ingeborg och Peter. Inför utgivningen av det nya släktverket tar vi tillfället att korrigera bokstavsbeteckningarna efter nyupptäckten. Bengt får beteckningen E och därefter ändras beteckningen för Peter Andersson och hans efterkommande från E till F och för Nils Andersson med ättlingar från G till H (Anders, som dog i späd ålder, byter från F till G).

 

Några ytterligare justeringar görs också av beteckningarna på mindre delar av några släktgrenar. Anledningen är även här att det i en syskonskara framkommit ytterligare barn.

 

 

PRYLAR MED SLÄKTVAPEN


Helmer Svensson i Nissaryd, Långaryd, tillhandahåller till självkostnadspris diverse prylar med Långarydssläktens vapen. Han nås på telefon 0371-460 21 eller per e-post helmer.s@telia.com. Följande finns att tillgå: pins (rockslagsmärken), slipsnålar, manschettknappar, broderade tygmärken, självhäftande dekaler, kaffeservetter, lunchservetter, fasadflaggor samt t-shirts i olika storlekar och färger.

 

 

FLER INTRESSERADE SLÄKTINGAR?

 

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning till Per eller Johan. Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

 

LÄS MER PÅ LÅNGARYDSSLÄKTENS HEMSIDA

 

www.langaryd.nu/slakten

 

 

Med vänliga släkthälsningar

Per Andersson, Skeppargatan 32, 114 52 Stockholm, telefon 08-663 69 12
Johan Lindhardt, Metargatan 13, 116 66 Stockholm, telefon 08-643 97 76

Upphovsrätt/Copyright © 2005 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se