Nyhetsbrev 7

Av Per Andersson & Johan Lindhardt

Nyhetsbrevet utsänt 2006-01-19

VÄLKOMMEN I SLÄKTEN!

 

Nu är vi i det närmaste 100 000 levande medlemmar av Långarydssläkten, och omkring en procent av Sveriges befolkning tillhör släkten. Tiotusentals av dessa har nyss fått veta att de är med i släkten genom de korrektur som vi sänt till en representant för varje släktfamilj. Alla nykomna ättlingar hälsas välkomna i släkten.

 

 

TACK

 

Gensvaret på vårt släktarbete har överträffat alla förväntningar. Alla vänliga brev, e-postmeddelanden, telefonsamtal och inlägg i gästboken på släktens hemsida har glatt oss mycket. Tack för all uppmuntran och alla värdefulla kontakter!

 

 

ÄNNU FINNS TID ATT KOMPLETTERA SLÄKTUPPGIFTER

 

Tacksamt har vi nu fått svar på vårt korrekturutskick från tusentals släktingar. Det arbete vi nu har framför oss med kompletteringarna kommer att ta några veckor. Om det under de närmaste veckorna inträffar händelser i släkten, till exempel att ytterligare barn föds, är det därför ännu möjligt att lägga till uppgifter, helst per e-post.

 

 

SISTA ÄTTLINGEN I SJÄTTE GENERATIONEN DÖD

 

Den sjätte generationen efter våra stamföräldrar Anders Jönsson och Ingrid Nilsdotter har nu utslocknat. Det skedde den 27 november 2005, då den sista i detta släktled, Ulla Bengtsson f Wass i Falkenberg (HgG dBc), avled. Hon var född den 12 februari 1920.

De släktingar som nu är i livet tillhör sju olika generationer, nummer 7 till 13.

 

 

NY HUNDRAÅRING

 

Den 15 januari 2006 fyllde Märta Nilsson f Axelsson i Västerås (dga aaB Ce) 100 år. Hon är den näst äldsta nu levande Långarydsättlingen. Hennes 100-årsdag firades i närvaro av 68 medlemmar av Långarydssläkten. Äldst i släkten är 101-åriga Alin Petersson f Johansson i Halmstad (Hfb bDc c), född den 1 oktober 1904. Dessutom finns tre ingifta släktingar i livet som är äldre än 100 år. På hemsidan finns en lista över släktens äldsta.

 

 

NY KÄNDIS

 

Till raden av släktmedlemmar som är kända för en bredare publik kan nu läggas ännu ett fotbollsproffs, landslagsmannen Christian ”Chippen” Wilhelmsson (baA gaa BEA A, född 1979).

 

 

LÅNGARYDSSLÄKTEN I TV OCH TIDNINGAR

 

Uppmärksamheten i massmedia kring Långarydssläkten har varit stor den senaste tiden. Den 2 januari talade den femfaldiga Långarydsättlingen Maria Schottenius och Johan Lindhardt om släkten i TV4 Nyhetsmorgon. Även TV4 Halland har sänt ett nyhetsinslag. Större artiklar har publicerats i bland annat Expressen/GT/Kvällsposten (28 december), Aftonbladet (16 januari), Borås Tidning (27 december) och Hallandsposten (2 januari). Därtill har släkten under mellandagarna omtalats i Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet, Hallands Nyheter, Eskilstuna-Kuriren, Metro, Stockholm City, Dagen och många andra tidningar. På svt.se liksom Sveriges Televisions respektive TV4:s Text-TV har släkten getts stort utrymme. Radio Sweden (Sveriges Radios utlandssändningar) sände den 4 januari en intervju om Långarydssläkten.

 

 

PRYLAR MED SLÄKTVAPEN


Helmer Svensson i Nissaryd, Långaryd, tillhandahåller till självkostnadspris diverse prylar med Långarydssläktens vapen. Han nås på telefon 0371-460 21 eller per e-post. Följande finns att tillgå: pins (rockslagsmärken), slipsnålar, manschettknappar, broderade tygmärken, bildekaler, kaffeservetter, lunchservetter, fasadflaggor samt t-shirts i olika storlekar och färger.

 

 

FLER SLÄKTINGAR SOM VILL HA NYHETSBREV?

 

Om det finns ytterligare släktingar som är intresserade av att få nyhetsbreven om Långarydssläkten, som utkommer då och då, är de välkomna att mejla namn, e-postadress och gärna bokstavsbeteckning.

 

Meddela vänligen när e-postadressen ändras.

 

Den som inte längre vill stå på utskickslistan meddelar detta på enklaste sätt.

 

 

 

Med vänliga släkthälsningar

Per Andersson, Skeppargatan 32, 114 52 Stockholm, telefon 08-663 69 12
Johan Lindhardt, Metargatan 13, 116 66 Stockholm, telefon 08-643 97 76

hemsida: www.langaryd.nu/slakten

Upphovsrätt/Copyright © 2006 Per Andersson & Johan Lindhardt

Källa: www.langarydsslakten.se